منصور رضایی دکترای تغذیه بیان اینکه کمبودهای تغذیه را با آموزش میتوان برطرف کرد، گفت: در درازمدت یا در میان مدت، مکمل یاری انجام میشود و رویکرد بعدی غنی سازی است. ما معمولا در تغذیه سه رویکرد میان مدت، درازمدت، کوتاه مدت داریم. به طور نمونه برای رفع و رجوع کمبودها، طرح مکمل یاری اجرا میشود مانند دادن قرص آهن به دختران دانش آموز در مدارس.
وی در ادامه بیان این که در کوتاه مدت بحث مکملها است که غذای دریافتی را کامل میکند، گفت: باید یاد بگیریم که مکملها بد نیستند و فقط باید بدانیم کی؟ کجا؟ و چه وقت باید مصرف شوند؟ یا برای چه افرادی این مکملها لازم است؟ به طور نمونه، افرادی که بیماریهای خاص دارند ممکن است نیاز بیشتری به مصرف مکمل داشته باشند.
رضایی در ادامه توصیه کرد: قرص چربی در کنار قرص امگا ٣ نباید مصرف شود و بیش از ۱۰ ساعت از هم، باید مصرف شوند تا اثر بهتری داشته باشد.
وی اگر دریافت لبنیات پس از بارداری کم شده باشد میبایست فرد کلسیم مصرف کند، که مصرف آن احتمال دارد که یبوست را تشدید و جذب آهن را کمی مختل میکند. پس افراد بهتر است تا کلسیم را ترجیحا با غذا مثل لبنیات تامین کنند. مصرف مکمل کلسیم در افرادی که لبنیات نمیتوانند مصرف کنند، توصیه میشود.
این دکتری تغذیه در پاسخ به این پرسش که مصرف مکملها قبل از خوردن غذا باشد یا بعد آن، گفت: مکملها اگر قبل از غذا مصرف شود به خوبی جذب بدن میشود؛ اما در دراز مدت دچار مشکل میشود. معده هنگ میکند؛ چرا که معده وقتی پر میشود، جذب او کم میشود. یک ساعت بعد از غذا، بهترین زمان مصرف مکمل هاست.
وی با بیان اینکه بخش اعظمی از پوکی استخوان ارثی است و با کلسیم و پوکی استخوان ارتباط کمی دارد، گفت: یکی از راههایی که میتوان شدت پوکی استخوان را کم کرد، کلسیم، منیزیم و روی است و کلسیم به تنهایی مفید نخواهد بود.
رضایی در پاییان در خصوص مصرف ویتامین سی اظهارداشت: مصرف بیش از حد ویتامین c، در درازمدت عوارض هم دارد. وقتی میوهها کلی ویتامین دارند؛ چرا باید از ویتامین سی استفاده کرد؟ در حد ٢٠٠ الی٣٠٠ مشکلی ندارد؛ اما به جای استفاده از این ویتامینهای برای بدن، بهتر است از منابع غذایی بهره گرفت.
اخبار روز ایران و جهان | آفتاب نیوز منبع